Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Koffer vol drugs aangetroffen bij man die gezocht werd voor dodelijke schietpartij Blerick

De internationaal gesignaleerde Amsterdammer die op de luchthaven van Parijs werd aangehouden blijkt een koffer vol drugs bij zich te hebben gehad. Zijn uitlevering aan Nederland gaat voorlopig niet door hij zit nog wel even in een Franse cel.

De 20-jarige verdachte uit Amsterdam landde maandag 19 maart met een vlucht vanuit Frans Guyana in de Franse hoofdstad. Omdat de man gezocht werd voor een dodelijke schietpartij in Blerick is hij direct aangehouden. Bij controle van zijn bagage werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. De Franse autoriteiten zullen de verdachte aanklagen voor drugssmokkel. De uitlevering laat nog even op zich wachten.

Eerder in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij werd op dinsdag 14 november 2017 in Rotterdam een 22-jarige man aangehouden, deze zit nog in voorlopige hechtenis vast.

Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van Ömer Köksal. De 22-jarige Köksal werd op 1 november 2017 op straat doodgeschoten. In het belang van het lopende onderzoek kan er op dit moment geen verdere informatie worden verstrekt.