Woensdag 21 augustus is er in Amsterdam een koffer vol met hasj geript. Er zijn twee aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt de zaak.

Woensdagmiddag kwam er bij de politie melding binnen van een beroving. Bij een hotel in Amsterdam zou iemand onder bedreiging van een vuurwapen beroofd zijn van een koffer. Daarop stapten de daders in een gereedstaande auto en vertrokken met hun buit.

Na de melding ging de politie direct naarstig op zoek naar de daders. Tijdens die zoekactie troffen agenten de vermoedelijke vluchtauto aan in de Anton Waldorpstraat en konden zij in de directe omgeving twee verdachten aanhouden.

De geroofde koffer werd in eerste instantie niet aangetroffen. Maar na inzet van een speurhond werd deze iets verderop in de bosjes gevonden. Tevens werd in de nabijheid van de auto een vuurwapen aangetroffen.

Na opening van de koffer bleek waar het de mannen om te doen was. Want in de koffer zat een aanzienlijke hoeveelheid hasj. In totaal gaat het om enkele tientallen kilo’s met een straatwaarde van ruim 100.000 euro.

De twee rippers zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie is nu op zoek naar het slachtoffer want die wachtte de komst van de politie niet af nadat hij geript was. Of deze zich ooit zal melden is maar zeer de vraag aangezien hem waarschijnlijk ook een celstraf wacht wanneer hij zich meldt bij de politie.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie