Kogelgat enigszins weggewerkt met likje verf na mysterieuze schietincident

In de nacht van zondag 7 op maandag 8 april zou er een schot zijn gelost in een horecagelegenheid aan het Sarphatipark in Amsterdam. Daarbij raakte niemand gewond. Eén persoon werd aangehouden.

Rond 08.00 uur kwam er melding bij de meldkamer van een mogelijke schietpartij in een horecagelegenheid aan het Sarphatipark. Toegesnelde agenten troffen in de gelegenheid een aantal personen aan. Niemand van hen wist van iets en kon de agenten dus ook niet helpen in het onderzoek.

Maar na wat enig speurwerk werd een klein gaatje in het plafond ontdekt. Die was op het eerste oogopslag niet te zien omdat iemand het gat al enigszins had gedicht met wat verf.

Omdat iemand dit gezien moest hebben en de eigenaar, een 54-jarige Amsterdammer, niets meer wilde vertellen werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Op het bureau verklaarde hij dat er inderdaad een schot was gelost in zijn zaak. Maar door wie en waarom zal nog moeten worden uitgezocht door de politie. De horecagelegenheid is voor onbepaalde tijd gesloten.

Bron: Politie