Val van fiets leidt naar ettelijke kilo’s softdrugs

Zaterdag 6 april had een 45-jarige man uit Leiden wel erg veel pech. Want de beste man viel op het Levendaal in Leiden van zijn fiets. Daarop werd hij geholpen door enkele agenten die hem overeind hielpen. Daarbij ontdekten de behulpzame agenten dat de pechvogel 123 gram hasj bij zich had. Bij doorzoeking van zijn woning werden nog eens enkele kilo’s softdrugs gevonden.

Rond 21.30 uur zagen agenten een fietser op de grond liggen op het Levendaal. Toen agenten de man een handje wouden helpen zagen ze dat er onder hem een plastic tas lag die hij naarstig probeerde te verstoppen onder zijn kleding. Tevens roken ze een sterke wiet/hasj geur en keken daarom in de tas. Daarin bleek een assortiment van softdrugs te zitten. Er zaten zakjes hennep, zakjes hasj en 35 voorgedraaide jointjes in.

Naar aanleiding van de drugsvondst werd besloten om de woning van de pechvogel te doorzoeken. Daar trof de politie in verschillende ruimtes in totaal 38 zakken met wiet toppen aan met een gewicht van om en nabij de 10 kilogram. Ook werden een kleine hoeveelheid hasj en enkele honderden euro’s contant geld gevonden. De softdrugs en het geld zijn in beslag genomen.

De pechvogel is inmiddels in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Bron: Politie