Kogelregen in Braziliaanse favela voor Brits gezin die verkeerde afslag nam

Een vakantie in Brazilië is in een nachtmerrie uitgedraaid voor een Brits gezin. Ze namen de verkeerde afslag en werden gelijk onder vuur genomen in een favela.

Volgens de Braziliaanse politie was het gezin uit Kent op zoek naar een winkel om water te verkopen en vroegen omstanders de weg. Wellicht door een communicatiefout werden ze doorgestuurd naar de favela Aqua Santa (Heilig Water) in de plaats Arga dos Reis zo’n 90 kilometer van Rio de Janeiro.

Meerdere personen hebben het gezin nog gemaand om, om te keren en niet door te rijden maar die aanwijzingen werden niet begrepen. Toen de auto van het gezin de favela inreed werden ze gelijk onder vuur genomen.

De 46-jarige moeder, Eloise Dixon, kreeg twee kogels in haar maag. Haar man slaagde erin om weg te rijden en reed naar een politiebureau waar ze hulp kregen. De Britse moeder is naar het ziekenhuis gebracht en haar toestand is stabiel. Ze heeft geluk gehad dat er geen organen zijn geraakt.

De man des huizes en drie dochters bleven ongedeerd. De politie in Brazilië heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar de daders. In het Zuid-Amerikaanse land worden vaker mensen beschoten die het wagen een favela in te rijden. De buurten worden volledig gecontroleerd door bendes en onbekenden zijn er niet gewenst.