Een Italiaanse drugshandelaar die drugs voor meerdere ‘Ndrangheta maffiafamilies inkocht heeft belastende verklaringen afgelegd tegen criminelen in Amsterdam.

Uit onderzoek van het AD blijkt dat Giuseppe T. in 2018 verschillende keren werd gehoord door het Openbaar Ministerie (OM) en de Nederlandse politie. In ruil voor zijn medewerking met justitie krijgt T. strafvermindering.

De man zou als inkoper van drugs voor verschillende clans van de ‘Ndrangheta maffia in Italië, tussen 2003 en 20i5 actief zijn geweest. De man heeft verklaringen afgelegd tegen Nederlandse, Italiaanse, Turkse, Albanese en Colombiaanse criminelen in Amsterdam.

Volgens T. kwam er in Amsterdam om de drie of vier maanden een partij van 2000 kilo cocaïne binnen die vervolgens in partijen van 200 kilo weer werd verdeeld over verschillende criminelen groepen in de stad.

Tegen tientallen personen zijn belastende verklaringen afgelegd. Het gaat voornamelijk om voormalige zakenpartners van de ‘Ndrangheta kopstuk. De afgelegde verklaringen worden nu in meerdere strafrechtelijke onderzoeken gebruikt door politie en justitie.