Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Kopstuk Satudarah gepakt bij invallen inzake georganiseerde handel- en productie wiet

In een onderzoek naar georganiseerde handel- en productie van wiet zit een kopstuk van motorclub Satudarah vast. Het zou gaan om de Europese leider van de motorclub.

Dat meldt de NOS. Volgens de advocaat van de man zit zijn cliënt inderdaad vast maar kan hij verder niks melden aangezien de verdachte in beperkingen zit. Dit betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De kopstuk van Satudarah werd samen met vijf andere mannen gepakt in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. De politie meldt dat de verdachten vier mannen van 27, 41, 42 en 52 jaar uit Tilburg en een 46-jarige man uit Goirle zijn. Twee van de verdachten hebben volgens de politie banden met motorclub Satudarah.

De actie had te maken met een langer lopend onderzoek naar georganiseerde handel- en productie van wiet. De eerste van de vijf verdachten is het vervolg van een grote politieactie op 9 oktober. Toen werden zestien pandend doorzocht en zes aanhoudingen verricht. Bij het onderzoek na de invallen kwamen de verdachten van vandaag in beeld.

Politie en justitie hebben het gemunt op motorclub Satudarah en hielden eerder drie kopstukken van de motorclub aan. De mannen worden verdacht van lidmaatschap aan een criminele organisatie, afpersing, wapenbezit en drugshandel. Eén van de oprichters wordt nog gezocht en staat op de nationale opsporingslijst.