Een verdachte die vastzat in verband met een liquidatie in Breda is weer op vrije voeten. Het is de tweede verdachte die in deze zaak wordt vrijgelaten.

De 34-jarige verdachte uit Sint Willebrord werd afgelopen september aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. De man is afgelopen weekend door de officier van justitie op vrije voeten gesteld omdat er te weinig bewijs zou zijn voor zijn betrokkenheid.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) blijft de man wel verdachte in de zaak rondom de liquidatie van Peter van der Linde. In mei werd een verdachte uit Ettem-Leur vrijgelaten, ook vanwege een gebrek aan bewijs. Eén man (43) uit Sprundel zit als enige nog vast in verband met de moord.

Op vrijdag 6 januari kwam er rond 23.22 uur melding bij de meldkamer dat er schoten zouden zijn gehoord in de omgeving van de Lunetstraat. Agenten kwamen met spoed ter plaatse en zagen een zwaargewonde man op straat liggen. De agenten begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma arts stelde vast dat het slachtoffer, Peter van der Linde (60), was overleden.

Op dinsdag 10 januari 2017 werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de liquidatie. De uitzending leverde 15 tips op onder meer over de contacten van het slachtoffer en over de auto’s die de nacht volgend op de liquidatie zijn uitgebrand in Essen en Bavel.