Kopstuk Sinaloa drugskartel die cocaïne en routes regelde aangehouden in Colombia

In Colombia is een kopstuk van het Sinaloa drugskartel aangehouden. De man met de bijnaam ‘El Rafa’ staat bekend als één van de meest gezochte drugsbazen ter wereld.

Volgens lokale media werd ‘El Rafa’ op 13 april op straat in het centrum van Bogota aangehouden bij een actie van de politie. De verdachte had geen papieren bij zich en vertelde dat zijn identificatie in zijn Mercedes lag. Daar gaf hij de agenten een valse identificatie en is vervolgens aangehouden.

Het blijkt na onderzoek te gaan om een man die werkt voor drugsbaas Ismael ‘El Mayo’ Zambada Garcia één van de bazen van het Sinaloa kartel. ‘Rafa’ was verantwoordelijk voor het regelen van cocaïne en het beheren van de routes en drugslijnen. De man stond al enige tijd op de lijst van meest gezochte personen van Interpol en de Amerikaanse autoriteiten.

De aanhouding van de drugsbaas staat op beeld. De echte naam van de man is door de Colombiaanse media niet bekendgemaakt. Het enige wat bekend is, is dat hij ‘El Rafa’ wordt genoemd.