De politie heeft in een onderzoek naar een gewapende overval op een bestelbus met lachgas een aanhouding verricht en een vuurwapen in beslag genomen.

Op vrijdagavond 22 maart reed de bestuurder van een bestelbus rond 22.00 uur in de Van Galenstraat in Heerlen toen hij werd overvallen. Onder dreiging van een vuurwapen moest de man een partij lachgas afstaan. Zijn bijrijder werd mishandeld en er werd ook nog gericht op het slachtoffer geschoten. De man is daarbij niet gewond geraakt. Naast het lachgas werden er ook persoonlijke bezittingen en een onbekend geldbedrag buit gemaakt.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de gewapende overval en een verdachte in het vizier gekregen. De 27-jarige man uit Schiedam is in een woning in Maastricht aangehouden. Bij doorzoeking werd een vuurwapen aangetroffen. Een 25-jarige vrouw die ook in de woning verbleef, is op basis van die vondst aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen. Beide zitten vast en worden verhoord. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.