De twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh blijven voorlopig vastzitten. De rechtbank in Den Haag heeft hun voorarrest met negentig dagen verlengd.

De verdachten, de 48-jarige Delano ‘Keylow’ R. en de 70-jarige Greg R., werden op 21 november aangehouden bij een grote actie van de politie. De twee worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en betrokkenheid bij de liquidatie van Jaïr Wessels in Breukelen.

De aanhoudingen volgden na een deal met een van de verdachten in het onderzoek naar de moord op Wessels. Tony G. heeft een kroongetuigedeal met justitie gesloten en heeft in ruil voor strafvermindering en bescherming verklaringen afgelegd. Hij werd zelf aangehouden in verband met de moord op Wessels en is één van de uitvoerders.

De motorclub, Caloh Wagoh, wordt momenteel gelinkt aan meerdere liquidaties. Justitie heeft al gemeld dat de kroongetuige heeft verklaard over meerdere moorden en dus niet alleen in de zaak van Wessels. Mogelijk zullen er dan ook meer aanhoudingen gaan volgen.