De Eindhovense politie heeft met behulp van een getuige een sporttas met kilo’s MDMA in beslag genomen. Agenten hadden niets door toen de bestuurder de tas snel uit zijn raam gooide.

Agenten controleerden rond 13.15 uur dinsdagmiddag op de John F. Kennedylaan een kentekenhouder die bekendstond vanwege drugsdelicten. De politie reed voor de wagen en de bestuurder moest de agenten volgen naar een nabijgelegen tankstation. Tijdens het ritje had de politie op een bepaald moment voor korte tijd geen zicht op de auto. Bij de controle werd niets bijzonders in de auto gevonden en kon de bestuurder, overigens niet de eigenaar van de auto, zijn weg vervolgen.

Enkele minuten hierna meldde zich een getuige die vertelde iets gezien te hebben. De gecontroleerde bestuurder zou een sporttas uit het raam hebben gegooid. Daarop zijn de agenten naar de betreffende locatie gereden voor onderzoek. Ter plaatse werd de 31-jarige man, die even daarvoor gecontroleerd was, aangetroffen bij een sporttas. Hij probeerde nog te vluchten maar werd al snel aangehouden.

Op het politiebureau werd duidelijk waarom de man probeerde te vluchten. In de tas werd vijf kilo MDMA aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. De 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zit vast en wordt verhoord.