Kopstukken motorclub No Surrender opgepakt inzake poging tot liquidatie

De politie heeft bij invallen in Den Haag en Pijnacker twee kopstukken van motorclub No Surrender opgepakt in verband met een liquidatiepoging. Het gaat om de Sergeant at Arms en President van de No Surrender chapter West Coast.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. De twee kopstukken én een derde verdachte worden verdacht van betrokkenheid bij een poging tot liquidatie in Ridderkerk, afgelopen november.

Het drietal zou in november 2016 een 40-jarige Hagenaar hebben neergestoken met een mes. Dat gebeurde in een illegale laboratorium waar anabole steroïden werden geproduceerd. Kort na de steekpartij werden drie andere verdachten aangehouden maar zij bleken niets met de zaak te maken te hebben.

Het slachtoffer heeft de moordaanslag ternauwernood overleeft. Volgens de politie was het de bedoeling om de man te liquideren. De drie verdachten, een 34- jarige man uit Pijnacker, een 51- jarige man uit Den Haag en een 31- jarige man uit Breda zitten vast. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.