Tienduizenden euro’s cash en kilo’s harddrugs gepakt bij doorzoeking in Eindhoven

De Eindhovense politie heeft afgelopen zondag een man onder hevig verzet aangehouden inzake handel in harddrugs. In zijn woning werd een aantal kilo harddrugs (xtc, speed, amfetamine en cocaïne) en tienduizenden euro’s cash aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte, een 43-jarige Eindhovenaar, kreeg zondagmiddag een stopteken van de politie voor een controle. De bestuurder reed hierop de Eindhovense Offenbachlaan in, stapte uit en probeerde te vluchten.

Hierop ontstond een worsteling waarbij de verdachte één van de agenten beet. Uiteindelijk lukte het om de verdachte aan te houden. Tijdens de worsteling verloor de man een zakje met bijna ruim 60 bolletjes harddrugs. Dit is in beslag genomen voor verder onderzoek, evenals zijn auto.

Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) is de woning van de verdachte doorzocht. Daarbij werden tienduizenden euro’s cash aangetroffen en een aantal kilo harddrugs. Het gaat om xtc, speed, amfetamine en cocaïne. De drugs en geld zijn in beslag genomen. De man zit vast.