ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Korpschef: ‘We zitten meest gezochte crimineel van Nederland Ridouan T. op de hielen’

De korpschef Erik Akerboom zegt dat de recherche de meestgezochte crimineel van Nederland, Ridouan T., op de hielen zit

Dat zegt Akerboom in een gesprek met de Volkskrant. Ridouan T. wordt al enige tijd internationaal gezocht op verdenking van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Samen met zijn vermeende handlanger Saïd R. staat T. op de Nationale Opsporingslijst.

Recent werd bekendgemaakt dat het onderzoeksteam vermoedt dat T. zich schuil houdt in het Midden-Oosten. Eerder werd Dubai al genoemd maar dat wil de politie en justitie noch bevestigen noch ontkennen. Of ze (politie en justitie) daadwerkelijk op zijn hielen zitten of alleen onrust willen creëren is vooralsnog niet te zeggen.

Het bewijs tegen Ridouan T., Saïd R. en andere betrokkenen in het Marengo-proces komt uit onderschepte PGP-berichten en verklaringen van een kroongetuige. Nabil B. kwam zelf klem te zitten na een fout gelopen liquidatie in Utrecht en besloot over te stappen naar justitie. Zijn broer en advocaat zijn inmiddels geliquideerd. Of de moord op advocaat Derk Wiersum (44) hiermee te maken heeft wordt nog onderzocht.