Schutter liquidatie advocaat Mocro Maffia kroongetuige gevlucht in witte bestelbus

De politie heeft beelden vrijgegeven van een vluchtauto die gebruikt is bij de liquidatie van advocaat Derk Wiersum in Amsterdam.

De politie heeft op basis van verklaringen en videobeelden geconstateerd dat er vermoedelijk een witte bestelbus gebruikt is bij de liquidatie OP 18 september. Het lijkt te gaan om een Fiat Doblo die direct na de schietpartij vast is gelegd terwijl de auto wegrijdt vanuit de omgeving van Imstenrade. De rechercheurs houden er ernstig rekening mee dat er op dat moment twee personen in zitten.

In eerste instantie was er weinig bekend over hoe de dader was gevlucht. In soortgelijke zaken worden vluchtauto’s vrij snel na liquidaties in brand gestoken om sporen te vernietigen. In deze zaak is dat nog niet gebeurd. Er is na de liquidatie nergens in Nederland een soortgelijke auto brandend of verbrand aangetroffen. De recherche is nu op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de gebruikte vluchtauto (zie foto’s hieronder) en de twee inzittenden.

De 44-jarige advocaat Derk Wiersum werd vorige week woensdag bij zijn woning in Buitenveldert geliquideerd. Een man van tussen de 20 en 25 jaar oud in een zwarte hoodie schoot het slachtoffer dood en is gevlucht. De advocaat stond sinds enige tijd Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, bij in zijn zaak. Of zijn dood hier iets mee te maken heeft wordt onderzocht maar politie en justitie houden er in ieder geval ernstig rekening mee. Alle betrokkenen in het Marengo-proces, waarin de kroongetuige verklaringen heeft afgelegd, zijn extra beveiligd na de liquidatie.