De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Kroongetuige liquidaties motorclub Caloh Wagoh: ‘50 namen op dodenlijst Ridouan Taghi’

In het grote liquidatieproces Eris heeft de kroongetuige gemeld dat er een dodenlijst was van Ridouan Taghi met rond de vijftig namen.

Dat meldde kroongetuige Tony de G. vandaag tijdens de rechtszaak. Vrijwel alle opdrachten zouden volgens de verdachte afkomstig zijn van Ridouan Taghi. Er was ‘genoeg werk voor een hele periode’, zou kopstuk van Caloh Wagoh, Delano ‘Keylow’ R., hebben verteld aan de kroongetuige. Wie er allemaal op de lijst stonden is niet bekend.

Het Eris-proces gaat over een reeks liquidaties en pogingen daartoe uitgevoerd door leden van motorclub Caloh Wagoh. De rechtszaak is maandag van start gegaan in de beveiligde rechtbank in Amsterdam. Het zou gaan om 16 moordopdrachten, waarvan vijf voltooide liquidaties. Veel bewijs komt uit verklaringen van de kroongetuige en screenshots/foto’s van pgp-gesprekken die kopstuk Delano R. heeft gemaakt en bewaard. Het zou gaan om zeer belastende chats waarin gesproken werd over liquidaties en bedragen voor moorden.

De kroongetuige, Tony de G., besloot mee te werken met politie en justitie nadat hij in Spanje werd aangehouden voor betrokkenheid bij een liquidatie. Het ging om de moord op Jaïr Wessels die in juli 2017 werd doodgeschoten in Breukelen. De G. wordt de komende weken verder verhoord inzake de liquidaties en Caloh Wagoh.