Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tot 17 jaar cel voor lugubere moord op in stukken gezaagde Belgische loodgieter gevonden in Schelde-Rijnkanaal

De rechtbank Breda heeft tot 17 jaar opgelegd voor een lugubere moord op een Belgische loodgieter.

Loodgieter Johan Van der Heyden verdween in juni 2019 en bleek na onderzoek met geweld om het leven te zijn gebracht. De daders dachten dat er geld te halen viel maar dat bleek niet het geval. De loodgieter werd zwaar mishandeld en is uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen. Met een kettingzaag werd hij vervolgens in stukken gezaagd en verbrand op een erf bij een woonwagen in Steenbergen.

De politie hield na onderzoek meerdere verdachten aan. De hoofdverdachte, de 32-jarige Nicky S., is schuldig bevonden en veroordeeld tor 17 jaar cel en tbs. Wanda van R. (41) uit het Belgische Zoersel kreeg tien jaar cel opgelegd. Zij was degene die Van der Heyden kende en het plan met S. maakte om de loodgieter te roven. Het slachtoffer had haar ooit verteld veel zwart geld te hebben wat helemaal niet het geval bleek te zijn.

Het lijk werd na de dood met een kettingzaag in stukken gezaagd en verbrand. De lichaamsdelen hebben dagenlang liggen branden. De resten werden daarna in een speciekuip gegooid die gevuld is met cement en in de Schelde-Rijnkanaal werd gedumpt.