dwarsstraat vlaardingen growshop, growshop vlaardingen
Canna groeimiddel, sinds 1 maart officieel verboden.

Pallets met kweekspullen hennepteelt in beslag genomen in Wijk en Aalburg

De politie heeft woensdag bij een controle in een bedrijfspand aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg een grote hoeveelheid kweekmaterialen aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om onder meer lampen, koolstoffilters en afzuigers. Er is een aanhouding verricht.

Agenten van het hennepteam stelden een onderzoek in en controleerden het bedrijfspand. Binnen werd een groot aantal goederen aangetroffen waarmee onder meer hennepkwekerijen kunnen worden opgezet. Je kan er ook een moestuintje mee beginnen. Het gaat om assimilatielampen, koolstoffilters, afzuigers, stekbakjes en groei- en bloeimiddelen.

Na overleg met de officier van justitie is besloten om de goederen in beslag te nemen en af te voeren. Het gaat om in totaal 1.200 spullen die op tien pallets zijn afgevoerd. Eén van de eigenaren van de loods, een 32-jarige man uit Oud-Heusden is aangehouden en verhoord.

Dit soort goederen zijn sinds 1 maart 2015 verboden. Vanaf die datum zijn alle handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van hennepteelt strafbaar gesteld. De strafbaarstelling beperkt zich tot hennepteelt die een beroeps- of bedrijfsmatig karakter heeft of grootschalig is.