‘Slachtoffer’ schietpartij blijkt grote fantast

Een man die in oktober 2015 de politie belde met het verhaal dat hij op straat door twee donkere mannen was neergeschoten blijkt een fantast. Uit onderzoek is gebleken dat de man gewond is geraakt toen hij en twee vrienden dronken met wapens aan het ‘spelen’ waren.

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober belde een toen 19-jarige man uit Poortugaal met de alarmnummer omdat hij naar eigen zeggen zojuist was neergeschoten bij het metrostation door twee donkere mannen die geld wilden hebben.

Hij vertelde ten tijde van de schietpartij onderweg te zijn geweest van een café naar het huis van een vriend op de Prinses Beatrixstraat. Na te zijn beschoten is hij naar eigen zeggen verder gestrompeld naar het huis van zijn vriend om van daaruit 112 te bellen.

Agenten die die nacht ter plaatse kwamen hadden meteen al hun twijfels bij het verhaal van het slachtoffer. De verklaringen klopten niet met de aanwezige sporen in de woning en om die reden werd de bewoner van het huis, een 23-jarige man, aangehouden. Door onder meer onderzoek van het NFI kwam er een ander scenario naar voren.

Uit verder onderzoek bleek dat er die avond nog een derde persoon in de woning aanwezig was. Het drietal had eerst met een taser van de 23-jarige zitten spelen. Op een gegeven moment pakte de derde persoon, een 21-jarige man uit Poortugaal, een vuurwapen en haalde in een dronken bui al spelend de trekker over en raakte zijn vriend.

De 19-jarige neergeschoten ‘slachtoffer’ is aangehouden voor het doen van een valse aangifte. De 23-jarige man is aangehouden voor verboden wapenbezit en de 21-jarige man is aangehouden voor poging doodslag.