Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Kweektenten met wiet ontdekt na woningbrand Tilburg

In Tilburg zijn na bluswerkzaamheden van een woningbrand kweektenten met wietplanten erin ontdekt in een appartement op de Phoenixplaats. De politie heeft een onderzoek in gesteld naar de hennepteelt.

De brandweer werd maandagavond rond 20.30 uur ingeschakeld nadat er brand woedde in een appartement op de tweede verdieping. Het vuur werd geblust door de brandweer en er werd een onderzoek gestart. In de betreffende woning was tijdens de brand niemand aanwezig.

De politie ging voor nader onderzoek de woning in en troffen twee kweektenten met plantjes erin. In een slaapkamer stond een tent met ongeveer 95 wietplanten en in de woonkamer stond er één met circa 135 planten. Uit verder onderzoek bleek ook dat er stroom werd afgetapt.

Tijdens de doorzoeking was niemand aanwezig in de woning en zodoende zijn er ook geen aanhoudingen verricht. De energiemaatschappij heeft aangifte gedaan en de woning afgesloten van het netwerk. De politie onderzoekt nu wie er verantwoordelijk is/waren voor de hennepteelt in het appartement.