Donderdag 1 augustus heeft de politie in Roosendaal een wietplantage aangetroffen en geruimd. Saillant detail is dat de eigenaar van de plantage zelf de politie heeft geleid naar zijn hok.

Donderdagavond krijgt de politie een opmerkelijk verzoek van een kweker. In een pand aan de Kalsdonksestraat was een in werking zijnde wietplantage gevestigd waarvan de politie tot gisteren totaal geen weet van had.

De politie kwam de plantage op het spoor door de exploitant zelf. Reden hiervoor was dat de woning dreigde onder water te lopen en hijzelf niet naar binnen kon. Daardoor zag hij zich genoodzaakt de politie in te schakelen om de deur open te krijgen.

Met behulp van een slotenmaker kon de politie de woning uiteindelijk betreden en troffen op de gehele benedenverdieping een in werking zijnde wietplantage aan. Er bleek inderdaad sprake te zijn van wateroverlast veroorzaakt door een overlopend watervat die gebruikt wordt voor voeding van de planten.

In de woning stonden in totaal 288 planten. Tevens vond de politie ook sporen van eerdere oogsten. Hoeveel is niet precies duidelijk. Alle planten en benodigdheden voor het kweken van wiet zijn in beslag genomen en zijn vernietigd.

De vermoedelijke exploitant, een 41-jarige man uit Roosendaal, is aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld. Waarom hij zich genoodzaakt zag de politie in te schakelen is voor ons een mysterie aangezien er legio andere oplossingen te bedenken zijn om in de woning te komen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie