Vrijdag 2 augustus heeft de politie in Kerkrade een mogelijke drugslab aangetroffen na melding van stankoverlast. Er is een aanhouding verricht.

Rond 16.00 uur kwam er melding binnen van een sterke ammoniakgeur bij een pand aan de Kokelekant. Daarop stelde de politie een onderzoek in waarna de brandweer werd ingeschakeld om metingen te verrichten.

Na enig onderzoek werd geconstateerd dat er mogelijk een drugslab aanwezig zou zijn. Daarop is de hulp ingeroepen van de Landelijke Forensische Opsporing die gespecialiseerd zijn in dit soort situaties. Zij zullen het pand verder onderzoeken en naar verwachting zal er morgen op z’n vroegst meer informatie beschikbaar zijn over de mogelijke aanwezigheid van een drugslab in het pand.

Tevens werd bij het pand werd een 47-jarige man uit Heerlen aangetroffen. Hij is direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

(UPDATE)

De politie heeft inmiddels laten weten dat er inderdaad een in werking zijnde drugslab aanwezig was in het pand. Het lab was gesitueerd in een woonhuis en heeft volgens de politie geen gevaar opgeleverd voor de directe omgeving. Welke drugs er vervaardigt werden in het lab wordt nog onderzocht.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie