Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Laatste woord Holleeder: ‘Het draait allemaal om geld en dat is ook gebleken’

De rechtszaak tegen Willem Holleeder inzake liquidaties loopt ten einde en de verdachte heeft vandaag het laatste woord gekregen.

Daarin meldt Holleeder onder meer dat zijn zus Astrid en Peter R. de Vries vier jaar lang een trial by media hebben gevoerd. Zijn zus heeft de verklaringen afgelegd voor geld. In de Goudsnip zaak zou Astrid ook hebben gelogen omtrent de panden en erfenis van Cor van Hout.

Over Van Hout meldt Willem Holleeder dat hij geen reden had hem iets aan te doen. Ook over het feit dat hij Van Hout zou hebben verraden is Holleeder duidelijk en zegt dat hij juist betaald heeft aan Mieremet en Klepper om zijn zwager te redden. Naar eigen zeggen heeft hij daar zijn eigen leven voor geriskeerd en zou dat, als het vandaag zou gebeuren, weer zo doen.

Het valt niet te ontkennen dat er inderdaad een trial by media gevoerd is de afgelopen jaren. Van hard technisch bewijs voor betrokkenheid bij liquidaties is na de rechtszaak niets gebleken. Ook uit de zogenaamd ‘belastende tapes’ is niets gebleken van betrokkenheid bij liquidaties.

Volgens justitie en de zussen Holleeder is hun broer Willem verantwoordelijk geweest voor onder meer de liquidatie op Cor van Hout. Het OM denkt dat Willem Holleeder, Stanley Hillis en Dino Soerel samen een driemanschap vormden. Hillis is inmiddels geliquideerd en Soerel zit een levenslange gevangenisstraf uit. Na alle series, documentaires, Holleeder-tapes en interviews op televisie is het nu aan de rechter die binnenkort uitspraak doet in deze zaak.