Lading blokken cocaïne onderweg naar Europa gepakt in Marokkaanse haven Tanger Med

In Marokko is een lading blokken cocaïne onderweg naar Europa onderschept.

In de haven van Tanger Med heeft de douane een drugszending onderschept. Het gaat om 59 kilogram cocaïne die verstopt was in een zeekoelcontainer. De drugs waren bestemd voor Europa en zouden waarschijnlijk hun weg hebben gevonden naar de illegale drugsmarkt.

De autoriteiten zijn direct een onderzoek gestart naar de herkomst en bestemming van de drugs en zijn bezig met het achterhalen van de betrokken personen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar de verdenking ligt bij een criminele organisatie die zich bezighoudt met grootschalige drugssmokkel.

Het is niet de eerste keer dat er in de haven van Tanger Med drugszendingen worden onderschept. De haven is een belangrijke doorvoerhaven voor drugs vanuit Afrika naar Europa en de autoriteiten doen er alles aan om deze smokkelpraktijken te stoppen.

Deze succesvolle operatie is een klap voor de drugssmokkel en laat zien dat de autoriteiten de strijd tegen de illegale drugshandel serieus nemen. De douane zal alert blijven en er alles aan doen om te voorkomen dat deze verwoestende drugs hun weg vinden naar onze samenleving.

©️DGSN / Twitter