© Pexels

Man verdacht van moord bij GGZ-instelling Eindhoven blijft langer in voorarrest

Een man die verdacht wordt van een moord bij een GGZ-instelling in Eindhoven blijft langer in voorarrest.

Op zondagochtend 23 april heeft de politie een man van 30 jaar aangehouden bij GGZ-instelling De Grote Beek in Eindhoven. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 57-jarige medebewoner van de instelling. Het slachtoffer is met grof geweld om het leven gebracht, waarbij hij meerdere malen met een voorwerp op zijn hoofd en lichaam is geslagen.

De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat hij nog zeker twee weken langer vast blijft zitten op verdenking van moord. Het is nog onduidelijk wat de precieze toedracht van het incident is en daarom wordt er verder onderzoek gedaan. Er zal onder andere gekeken worden naar de persoon van de verdachte, die momenteel verblijft in een Penitentiair Psychiatrisch Centrum.

Het is een schokkend incident dat heeft plaatsgevonden binnen een instelling waar mensen juist hulp en zorg ontvangen. De Grote Beek biedt psychiatrische zorg en is bedoeld voor mensen die om welke reden dan ook (tijdelijk) niet meer zelfstandig kunnen functioneren. Het is dan ook van groot belang dat er zorgvuldig onderzoek wordt gedaan naar dit tragische incident, om te voorkomen dat iets dergelijks in de toekomst nogmaals plaatsvindt.

De komende tijd zal er nader onderzoek worden gedaan om meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies gebeurd is. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden en roept mensen op om informatie te delen die kan bijdragen aan het onderzoek. Op deze manier hopen de autoriteiten snel meer duidelijkheid te krijgen en gerechtigheid te kunnen bieden aan het slachtoffer en zijn nabestaanden.