Leden Audi-bende gepakt na mislukte plofkraak in Duitse stad Hagen

De Duitse politie heeft na een mislukte plofkraak in de stad Hagen, vijf Nederlanders aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De mannen worden verdacht van meerdere plofkraken op geldautomaten in Duitsland.

In de nacht van dinsdag op woensdag sloegen twee mannen toe bij een geldautomaat in de Duitse stad Hagen. De plofkraak mislukte en de daders sloegen op de vlucht. Korte tijd later konden Duitse agenten twee verdachten aanhouden. Drie handlangers werden later in een parkeergarage in Duisburg gearresteerd.

Na de aanhoudingen zijn vijf garageboxen doorzocht en een woning in Duisburg. Daarbij werden twee auto’s, een kleine vrachtwagen, twee scooters en gasflessen aangetroffen en in beslag genomen.

De Duitse politie heeft na de reeks plofkraken vorig jaar in de deelstaat Noordrijn-Westfalen een speciaal team opgericht. Het gros van de plofkraken wordt toegeschreven aan de Audi-bende uit Nederland. Die wordt zo genoemd omdat de daders vaak in gestolen auto’s van dit merk met hoge snelheid terugrijden naar Nederland.