© crime-nieuws.nl

Leden beruchte ‘Spookbende’ veroordeeld voor buitmaken ruim 30 miljoen euro bij inbraken beroemdheden

Drie leden van de mysterieuze ‘Spookbende’ die voor ruim 30 miljoen euro buit wist te maken van beroemdheden, hebben bekentenissen afgelegd en gaan de cel in.

De beruchte bende maakte bij inbraken bij beroemdheden voor zeker 30 miljoen euro aan waardevolle spullen buit. Ze ging professioneel te werk en lieten geen dna of vingerafdrukken achter. Hierdoor kregen ze de bijnaam ‘Spookbende’. De Britse recherche heeft een groot onderzoek ingesteld en via duizenden taxi’s leidde het spoor uiteindelijk naar een aantal verdachten.

De slachtoffers van de bende waren onder meer de steenrijke dochter Tamara van ex-F1-baas Bernie Eccelstone en oud profvoetballer Frank Lampard. Het grootste deel van de buit bestond uit diamanten, sieraden zoals dure horloges en contant geld. De politie kwam twee verdachten op het spoor omdat ze buitgemaakte sieraden droegen. Een taxi die na een inbraak door de daders werd genomen vanaf een beroofde huis, leidde tot nieuwe aanwijzingen.

Drie bendeleden werden door rechercheurs door heel Europa achtervolgd, uiteindelijk gevonden en door de Italiaanse autoriteiten uitgeleverd. Jugoslav Jovanovic (24), Alessandro Maltese (45) en Alessandro Donati (44) hebben schuld bekend inzake de reeks diefstallen. Jovanovic kreeg 11 jaar, Maltese en Donati kregen een celstraf van acht jaar en negen maanden.