Leden motorclub Caloh Wagoh door nieuwe getuige aangehouden voor liquidatie Belgische zakenman

In een onderzoek naar de liquidatie op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts in Spijkenisse, zijn opnieuw leden van motorclub Caloh Wagoh aangehouden.

De twee mannen werden eerder ook al aangehouden in verband met de moord op de 55-jarige Belg in september 2017. Nu zijn de verdachten opnieuw aangehouden, meldt justitie tijdens een inleidende zitting rond het grote liquidatieproces Eris waarbij motorclub Caloh Wagoh betrokken is. De verdachten, Errol van M. en Marcano M., zijn beiden lid van de motorclub.

De aanhoudingen volgen nadat eind december een getuige zich meldde bij het OM met informatie over de moord. De man zou zich ernstig bedreigd hebben gevoeld door Van M., die een prijs op het hoofd van de getuige zou hebben gezet omdat hij te veel zou weten over de liquidatie op de Belgische zakenman. De getuige woonde een tijdje in hetzelfde huis als Van M. en heeft zodoende te horen gekregen wat er had plaatsgevonden. Volgens de man moest verdachte Radjesh S. de Belg liquideren maar S. kreeg het wapen niet doorgeladen. Daarop rende Van M. naar hem toe, nam het vuurwapen over en schoot Bogearts dood. Marcano M. en nog een onbekende vierde persoon waren daar ook bij aanwezig, aldus de getuige.

De advocaten van de verdachten hebben hun ongenoegen geuit over het verhaal van de nieuwe getuige. ‘Van M. is nu voor de derde keer opgepakt voor deze liquidatie. De rechtbank liet hem afgelopen oktober nog vrij bij gebrek aan ernstige bezwaren.’ Aldus één van de advocaten tegen de rechtbank en het OM. Verder gaat het volgens de raadsman om ‘zeventig pagina’s vol grootspraak en onzin’. De rechtbank gaat later deze week beslissen of de twee leden van Caloh Wagoh weer in hechtenis genomen zullen worden voor de liquidatie van de Belgische zakenman.

De verdachten in het grote Eris-proces rond leden van motorclub Caloh Wagoh worden gezien als ‘moordmakelaars’ van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi. De zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. De hoofdverdachte is voorman en oprichter van Caloh Wagoh, Delano R. alias Keylow. Het meeste bewijs komt uit foto’s die Keylow heeft gemaakt van zeer belastende PGP-gesprekken over liquidaties.