Leden ‘outlaw’ motorclub aangehouden voor geweld in horecagelegenheid

De politie heeft leden van een motorclub aangehouden voor geweld in een horecagelegenheid in Etten-Leur.

Op kwam er bij de politie rond 1.15 uur een melding binnen van een vechtpartij in het winkel- en horecagebied rondom de Markt. De agenten die ter plaatse kwamen troffen een groep mannen aan die kleding droegen van een ‘outlaw’ motorclub. Meerdere getuigen gaven aan dat een aantal personen van de groep vernielingen en een mishandeling hadden gepleegd in een horecagelegenheid. Op dat moment was nog onvoldoende duidelijk welke personen verdachten waren en werden er geen aanhoudingen verricht.

De politie heeft verder onderzoek ingesteld naar de identiteit van de verdachten. Dit heeft nu geleid tot de aanhouding van twee personen. Het gaat om een 29-jarige man uit Bergen op Zoom en een 40-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

De verdachten worden strafrechtelijk vervolgd. Daarnaast onderzoekt de gemeente Etten-Leur welke bestuurlijke maatregelen kunnen worden ingezet om herhaling te voorkómen. De politie, gemeente en horeca werken volgens een woordvoerder samen om het uitgaan in Etten-Leur veilig en gezellig te houden.