Afgelopen week heeft de politie een Limburgse man een bezoek gebracht omdat hij het woord ‘bom’ in een Whatsapp bericht gebruikt zou hebben. Het bericht zou hij alleen naar zijn vader hebben gestuurd en is klaarblijkelijk ook door de politie gelezen en/of gezien. Dit meldt De Limburger.

Een man uit Sittard had kaartjes gekocht voor de voetbalwedstrijd tussen MVV en Fortuna en wilde zijn vader hiervoor uitnodigen. Dus stuurde hij in een voicebericht op Whatsapp het volgende aan zijn moeder: “Vraag pap eens of hij tijd heeft”.

Niet veel later kreeg hij antwoord: “Ik ga mee! Lijkt mij leuk, maar hopelijk geen bommetje gegooid daar.” Daarmee doelde zijn vader op een bomincident vorig jaar bij Fortuna tegen MVV.

Waarop de Limburger weer antwoord: “Doe toch normaal man. Tsjonge tsjonge! Ik heb zelf een bom gemaakt. Dikke bommmm, haha.” 

En dit laatste bericht is blijkbaar ook gelezen door de politie, want toen de man vrijdagavond weer thuis kwam, stond de politie plotseling voor zijn deur. Volgens de man zouden de agenten specifiek gevraagd hebben of hij daadwerkelijk een bom naar het stadion gaat meenemen. Daaruit blijkt duidelijk, als het allemaal zo gebeurd is, dat de politie het bericht heeft gelezen en/of gezien.

Hoe kan de politie zo snel een Whatsapp bericht onderscheppen? Krijgen we hier ook Amerikaanse toestanden of stond één van de betrokkenen al toevallig onder de tap in een ander onderzoek? Dat vraagt D66 Tweede Kamerlid Gerard Schouw zich ook af en wil antwoord van minister Ivo Opstelten of dit incidenteel was of dat de overheid met elke Nederlander standaard meekijkt. De politie geeft geen commentaar in deze zaak.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl