Dinsdag 8 oktober zijn twee verdachten door arrestatieteams (AT) aangehouden in een onderzoek naar diefstal en heling van snelle, dure auto’s, deelname aan een criminele organisatie, handel en bezit van harddrugs, inbraken, witwassen en faciliteren en/of plegen van verscheidene plofkraken.

De zaak kwam aan het licht na een aantal tips aangevuld met eerdere bevindingen van de politie. De mannen worden er van verdacht zich intensief en professioneel te hebben beziggehouden met de diefstal en heling van dure snelle bolides. De rechercheurs stuitten ook op connecties met plofkraken. Bij sommige plofkraken werden geen gasflessen maar explosieven gebruikt om toegang te krijgen tot de kluis. De misdrijven die werden gepleegd of gefaciliteerd beperkten zich niet alleen tot Amsterdam. De verdachten werkten in de nachtelijke uren door het gehele land.

Bij doorzoekingen op meerdere locaties in Nederland werden explosieven, zogenaamde plofflessen, een combinatie van gas en acetyleen, en een grote hoeveelheid andere benodigdheden voor het plegen van plofkraken aangetroffen. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachten zeer georganiseerd en professioneel te werk gingen bij het plegen en voorbereiden van een plofkraak.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl