© Crime-Nieuws.nl

Levensgevaarlijke onprofessionele wietkwekerij ontdekt na tip via Meld Misdaad Anoniem

De politie heeft na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem een levensgevaarlijke wietkwekerij ontdekt. De stroomtoevoer was zeer onprofessioneel aangelegd.

Naar aanleiding van de tip stelden agenten op woensdag een onderzoek in bij de woning aan de Lombardstraat in Zierikzee. Het netwerkbedrijf van de energiemaatschappij werd ingeschakeld om metingen te doen. Daaruit bleek dat er een zeer hoog stroomverbruik was en er vermoedelijk sprake was van de aanwezigheid van een wietkwekerij.

De politie doorzocht de woning en er bleek inderdaad een wietkwekerij aanwezig te zijn. Het ging om 148 wietplanten. Een gespecialiseerd bedrijf kwam naar Zierikzee om de kwekerij te ontmantelen. Een medewerker van het netwerkbedrijf deed onderzoek naar de aanleg van stroom. Hij ontdekte dat de stroom op een zeer amateuristische manier naar de kweekruimte werd geleid. Aansluitingen waren zwartgeblakerd en het had vermoedelijk niet lang meer geduurd of de hele buurt had volgens de politie zonder stroom gezeten. Om het risico te beperken sloot het netwerkbedrijf de woning af van de stroomtoevoer.

De verhuurder van het pand is in kennis gesteld van de vondst van de kwekerij en heeft maatregelen aangezegd. Ook de gemeente Schouwen-Duiveland is op de hoogte gebracht. De gemeente kan, na ontvangst van een bestuurlijke rapportage van de politie, gebruik maken van de Wet Damocles. Die wet biedt de burgemeester van een gemeente de mogelijkheid om een pand te sluiten voor een bepaalde tijd. Afgaande op soortgelijke eerdere zaken zal de gemeente hier zeker gebruik van gaan maken en het pand sluiten.