Levenslang geëist tegen opdrachtgever reeks liquidaties gelinkt aan conflict criminelen Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep levenslang geëist voor het opdrachtgeven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe.

De 31-jarige Omar L. wordt door justitie gezien als opdrachtgever van meerdere Mocro Maffia liquidaties gelinkt aan een conflict in Amsterdam. Het gaat onder meer om de voorbereiding van de liquidatie van de broers Chahid en Chafik Yakhlaf in oktober 2015 en de daadwerkelijke liquidatie van Chahid Yakhlaf op oudjaarsavond in 2015. Zij broer Chafik en een derde persoon raakten gewond door de kogelregen uit een AK-47. Verder draait de rechtszaak ook nog om de liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie in november 2015 en de mislukte liquidatie van Nourdine A. in april 2016.

De rechtbank heeft L. in juni 2019 schuldig bevonden en veroordeeld tot de hoogst mogelijke gevangenisstraf, namelijk levenslang. Een medeverdachte, Hicham M., heeft destijds ook levenslang gekregen voor het op gruwelijke wijze, volgens de rechtbank, met zwaar vuurwapengeweld liquideren van meerdere personen. De andere verdachten kregen tussen de 7 en 30 jaar opgelegd. Het gerechtshof doet op 23 december uitspraak.