© crime-nieuws.nl

Man uit Beverwijk opgepakt voor betrokkenheid bij transacties ruim 100 miljoen euro bij ondergrondsbankieren

Een man uit Beverwijk is door de FIOD aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij transacties van ruim 100 miljoen euro bij ondergrondsbankieren.

De verdachte kwam tijdens een onderzoek naar carrouselfraude en witwassen in beeld. Het onderzoeksteam vermoedt dat klanten, die aanzienlijke veelal contante geldbedragen wilden versturen met name naar het buitenland, naar hem werden doorverwezen. Het lijkt erop dat hij in Nederland een coördinerende rol in een crimineel netwerk had, waarbij op hoogtijdagen transacties van enkele miljoenen per dag werden gefaciliteerd, aldus een woordvoerder van de FIOD.

In de periode van maart 2019 tot nu zou de verdachte betrokken zijn geweest bij honderden transacties met een totale waarde van ruim 100 miljoen euro. Sommige transacties werden ook via cryptovaluta afgehandeld. De FIOD vermoedt dat de geld vermoedelijk een criminele herkomst is. Na de aanhouding is zijn woning en zijn twee bedrijfspanden in Beverwijk, een winkelpand in Amsterdam en een loods in Assendelft doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, twee auto’s, een woning, sieraden en ruim 50.000 euro in contanten.