Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Levenslang voor vrouw na doodrijden vriendje met teveel THC in bloed

Een Amerikaanse vrouw van 19 jaar, Mackenzie Shirilla, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het opzettelijk doodrijden van haar vriendje Dominic Russo (20) en zijn vriend Davion Flanagan (19). Er is wel een kans op vervroegde vrijlating na 15 jaar cel.

Op 31 juli vorig jaar reed Shirilla met haar auto met een snelheid van 160 kilometer per uur tegen de gevel van een gebouw. Dominic en Davion kwamen direct om het leven, terwijl de vriendin van Dominic het ongeluk overleefde. De reden achter het ongeval lijkt te liggen in de relatieproblemen van Shirilla, die van plan was om het uit te maken met haar vriendje. De rechtbank omschreef het incident als een uit de hand gelopen wanhoopsdaad van de vrouw, die door de rechter als “dood op wielen” werd genoemd.

Shirilla werd na het ongeluk verdacht van dubbele moord, zware mishandeling en drugsbezit omdat ze te veel THC in haar bloed had. In Ohio resulteert dit direct in een levenslange gevangenisstraf. Na 15 jaar cel is er een kans op vervroegde vrijlating. Deze straf is nu daadwerkelijk aan haar opgelegd.