Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Levenslange gevangenisstraf geëist tegen Willem Holleeder voor reeks liquidaties

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen Willem Holleeder in verband met een reeks liquidaties.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.

Volgens justitie en de zussen Holleeder is hun broer Willem verantwoordelijk geweest voor onder meer de liquidatie op Cor van Hout. Het OM denkt dat Willem Holleeder, Stanley Hillis en Dino Soerel samen een driemanschap vormden. Hillis is inmiddels geliquideerd en Soerel zit een levenslange gevangenisstraf uit. Na alle series, documentaires, Holleeder-tapes en interviews op televisie is het nu aan de rechter die binnenkort uitspraak doet in deze zaak.