Lichaam in duinen is van vermiste Frank Temme

De politie meld dat het stoffelijk overschot dat gevonden is in de duinen, van de vermiste Frank Temme is. Het lichaam werd gevonden in de duinen in Hargen-aan-zee nabij Schoorl.

De 23-jarige Frank Temme werd al sinds 7 maart van dit jaar vermist. Politie en defensie kamden het duingebied al eerder uit, zonder resultaat. Tijdens een zoektocht in de duinen werd een  meters diep graf ontdekt. Omdat het graf zo diep lag moest lichaam daarom op ‘archeologische wijze’ worden opgegraven.

Een dna-test uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut heeft uitgewezen dat het gaat om het lichaam van Frank Temme. Hij is om het leven gebracht door een misdrijf, maar hoe precies is niet duidelijk.

Donderdag is een 23-jarige man uit Alkmaar aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Frank. Hij wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Justitie loofde in juli een beloning uit van 10.000 euro voor tips die zouden leiden tot aanhoudingen in de zaak. Of de aanhouding van donderdag komt door een tip is niet bekend.