Opsporingsbericht op tv inzake vermissing Jdesse Boerenveen © Opsporing Verzocht

Lichaam vermiste Jdesse Boerenveen alias ‘Armpje’ gevonden bij Almere-Haven

De politie heeft na een zoekactie op het strand van het Gooimeer bij Almere Haven het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om de sinds 1 december vermiste Jdesse Boerenveen alias ‘Armpje’.

De politie startte begin december een onderzoek naar de verdwijning en zette een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak. Naar verluidt zou het slachtoffer mogelijk ontvoerd zijn en daarna vermoord. Zijn lichaam kwam de politie op het spoor door recherche onderzoek. Er wordt sectie op het lichaam verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. Vermoedelijk is Boerenveen door een misdrijf om het leven gebracht.

Tijdens het onderzoek naar de verdwijning van Jdesse Boerenveen heeft de politie vier personen aangehouden. Zij worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsbeneming. Eén van deze vier personen is inmiddels vrij. De verdachten zijn drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 38 tot 49 jaar oud en zijn afkomstig uit Amsterdam en Almere. Het onderzoek is nog gaande en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.