© Crime-Nieuws.nl

Lid motorclub Bandidos veroordeeld tot 8 jaar cel voor mislukte drugstransporten

Een lid van motorclub Bandidos is door de rechtbank veroordeeld tot 8 jaar cel voor drugstransporten.

De rechtbank Overijssel heeft vandaag twee mannen van 38 en 55 jaar tot celstraffen van vijf en acht jaar veroordeeld voor het exporteren van 48 kilo amfetamine. Naast het exporteren van de amfetamine maakte de 38-jarige man zich schuldig aan de export van 10 kilo cocaïne, poging tot afpersing, mishandeling en het voortzetten van werkzaamheden van de verboden motorclub Bandidos.

Volgens de rechtbank is bewezenverklaard dat de 38-jarige man op 20 mei 2020 bij hem thuis een meeting hield met aanwezigen die in full colors van de motorclub gekleed waren. Ook heeft hij zelf in het openbaar volgens het OM kleding met uiterlijke kenmerken van de motorclub gedragen. Sinds de oprichting van de motorclub Bandidos Federatie Benelux in juni 2020 heeft verdachte de rang of functie van sergeant of arms en is hij lid van het bestuur.

De officier van justitie had eerder celstraffen van zes en tien jaar geëist. De verdachten communiceerden via de versleutelde berichtenservice Encrochat terwijl de politie de berichten live kon meelezen.