‘Lieve opa’ uit dorp blijkt serieverkrachter met meer dan veertig slachtoffers

Een 56-jarige man blijkt een serieverkrachter te zijn die de ‘verkrachter van de Sambre’ genoemd werd. De Fransman liep tegen de lamp door DNA-onderzoek.

De Franse politie was al sinds 1996 op zoek naar de raadselachtige verkrachter uit de streek aan de rivier de Sambre. Nu blijkt het te gaan om de 56-jarige Dino Scala. Sinds ’96 zijn er meer dan honderd verdachten in beeld geweest, tot er recent een doorbraak kwam.

De 56-jarige Scala pleegde net over de grens in België een zedendelict en werd aangehouden. Nadat zijn DNA werd afgenomen kon er een link worden gelegd met meer dan veertig verkrachtingen. Inmiddels heeft de man ook bekend. In zijn woonplaats stond Scala bekend als een goede werknemer, echtgenoot, vader van drie kinderen en opa. De man leed een onopvallend bestaan en alles leek heel ‘normaal’.

Scala geldt als een van de meest actieve verkrachters in Frankrijk ooit. Hij ging meestal kort voor zonsopgang gemaskerd op pad en viel zijn jonge slachtoffers van achteren aan. Zijn jongste slachtoffer was een meisje van dertien jaar oud.