‘Liquidatie advocaat kroongetuige was mogelijke reactie op steeds dichterbij komen politie’

De politie claimt de voor Mocro Maffia liquidaties gezochte Ridouan T. en Saïd R. op de hielen te zitten. Volgens de hoofd landelijke recherche was de liquidatie van de advocaat een mogelijke reactie daarop.

Andy Kraag zat vanavond in DWDD bij Mathijs van Nieuwkerk en vertelde over het onderzoek naar de gezochte, vermeende kopstukken. De liquidatie van advocaat Derk Wiersum afgelopen woensdag was volgens de hoofd landelijke recherche mogelijk een reactie op het feit dat de opsporingsdiensten steeds dichterbij komen.

Of de opsporingsdiensten daadwerkelijk zo dichtbij zijn, is maar zeer de vraag. Dit soort uitspraken worden vaker gedaan om onrust te veroorzaken zodat ondergedoken verdachten mogelijk in beweging komen en weer in beeld zijn. Over een mogelijke verblijfplaats van zowel Ridouan T. als Saïd R. tast de recherche nog volledig in het duister. Er wordt gedacht aan Dubai, mogelijk Zuid-Amerika of een andere locatie.

De 44-jarige Derk Wiersum werd bij zijn woning in Buitenveldert onder vuur genomen en geliquideerd. De schutter was een man tussen de 20 en 25 jaar oud gekleed in een zwarte hoodie. De recherche heeft een groot onderzoek ingesteld maar er zijn geen aanhoudingen verricht.