De liquidatie van Lucas ‘Puk’ Boom in Zaandam en de mislukte liquidatie op Peter ‘Pjotr’ R. in Diemen komen volgens politie en justitie uit dezelfde hoek. De verdachten die vastzaten voor de liquidatie op Boom worden ook verdacht van de liquidatiepoging in Diemen.

Dat meldt Het Parool. Na de mislukte liquidatie in november 2015 op de Fregat in Diemen werden al snel vier verdachten aangehouden, waaronder de 33-jarige A.M. en de 26-jarige Q.C. Zij worden ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Lucas Boom.

Lucas Boom werd op 9 juni van dit jaar door zwaarbewapende schutters onder vuur genomen met kalasjnikovs en geliquideerd toen hij zijn zoontje van school ging halen. De liquidatie vond plaats voor de ogen van tientallen kinderen.

In eerste instantie werden twee Amsterdammers en twee Hagenaars aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie. De Amsterdammers zitten tot de dag van vandaag vast. De mannen uit Den Haag zijn weer vrijgelaten. Zij worden ervan verdacht de vluchtauto te hebben geregeld. De politie gaat er vanuit dat ze niet wisten waarvoor het voertuig gebruikt zou worden.

Korte tijd later werden de verdachten A.M. en Q.C., die al vastzaten voor de liquidatiepoging in Diemen, aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de liquidatie van Lucas Boom.