De ‘WannaCry’ ransomware houdt de gemoederen al een aantal dagen op veel plekken in de wereld bezig. De opbrengsten van de hackers zijn in kaart gebracht en live te volgen via Twitter.

In totaal zouden er al zeker 200.000 computers geïnfecteerd zijn met de WannaCry ransomware. In Nederland zijn garages van het bedrijf Q-Park ook slachtoffer geworden van de massale cyberaanval.

Op een gegeven moment leek er een einde te komen aan de WannaCry ransomware cyberaanval, maar de hackers hebben WannaCry 2.0 gelanceerd. Naar verwachting gaat de massale aanval nog wel een tijdje door.

Het is de hackers natuurlijk te doen om geld. Om van de Wannacry ransomware af te komen moeten slachtoffers een bedrag van tussen de 300 en 600 dollar in BitCoin overmaken. Tot nu toe hebben 151 slachtoffers een betaling gedaan. Daarmee hebben de daders $42,640.91 dollar verdiend.

Via de Twitteraccount @actual_ransom is te volgen hoeveel er binnen is gekomen op de drie BitCoin wallets die gelinkt zijn aan de WannaCry ransomware. Hieronder is een live feed van de Twitteraccount te volgen. De feed wordt constant geupdate.

PS als de feed niet uit zichzelf laad kunt u hier klikken voor een actuele update inzake de opbrengsten van de WannaCry ransomware.