Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Strafzaak topcrimineel Willem ‘de Neus’ Holleeder begin 2018 van start

Het Openbaar Ministerie (OM) wil begin 2018 (januari) gaan starten met de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de 58-jarige topcrimineel Willem ‘de Neus’ Holleeder.

Dat heeft het OM vanochtend gemeld tijdens een zitting in de rechtbank in Amsterdam. Tijdens de niet-inhoudelijke zitting, nummer elf alweer sinds de aanhouding van Holleeder eind 2014, wordt de stand van zaken in het onderzoek naar de verdachte besproken.

‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.

Het dossier in de Holleeder-zaak zal een enorme omvang krijgen verwacht het Openbaar Ministerie (OM). Alle stukken moeten nog ingescand worden en dat gaat zeker nog een half jaar in beslag nemen. Als alles naar verwachting gaat zal de strafzaak januari 2018 van start gaan.