Logistiek centrum voor gestolen babymelkpoeder opgerold bij invallen in Den Haag en Rotterdam

De politie heeft een soort van logistiek centrum voor gestolen babymelkpoeder opgerold bij invallen in Den Haag en Rotterdam. Bij de actie zijn duizenden pakken babymelkpoeder in beslag genomen.

Tijdens een langer lopend onderzoek naar diefstallen van babymelkpoeder in supermarkten en drogisterijen kwam een woning in Den Haag in beeld. Het vermoeden bestond dat de dieven, meestal personen afkomstig uit Zuidoost-Europa, hun gestolen waar op dit betreffende adres afleverden. De woning zou volgens de politie als een soort logistiek centrum voor gestolen babymelkpoeder fungeren.

Bij een doorzoeking afgelopen dinsdag werden bijna 800 pakken babymelkpoeder en een geldbedrag van 16.000 euro aangetroffen. Daarna was een bedrijfspand in Rotterdam aan de beurt en daar troffen agenten ruim 2000 pakken babymelkpoeder aan. De politie onderzoekt nu of de babymelkpoeder in het bedrijfspand ook van diefstal afkomstig is.

Vier personen zijn aangehouden en zitten vast. Het gaat om een 42-jarige vrouw en twee mannen van 47 en 35 jaar, afkomstig uit Den Haag. De vierde verdachte is een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats met de Roemeense nationaliteit.