© Politie

‘Nepagent’ gepakt met zwaailicht, bord ‘Volgen Politie’, handboeien en nep vuurwapen op A13

De politie heeft op de A13 bij Delft een man aangehouden die een onder andere een wapenstok, nep vuurwapen en handboeien in zijn auto had. Verder had hij ook een uitklapbaar tekstbord met daarop ‘Volgen politie’ en een zwaailicht in de auto.

Tijdens een surveillance woensdag kwam een kenteken voorbij die in verband kon worden gebracht met zaken waarbij de bestuurder zich voordeed als ‘nepagent’. Hierop besloten de agenten de auto te controleren. Bij de controle blijkt dat de 20-jarige bestuurder uit Assen niet in het bezit is van een rijbewijs. De man heeft überhaupt nooit een rijbewijs gehaald.

Op de bijrijdersstoel zagen de agenten een wapenstok liggen waarop de verdachte is aangehouden. Tijdens verdere doorzoeking troffen agenten nog een nep vuurwapen in een holster, handboeien, een blauw zwaailicht en op de hoedenplank een uitklapbaar tekstbord aan. Via bediening op het middenconsole konden op het bord teksten als ‘Volgen Politie’ getoond worden.

De politie onderzoekt of de man in het verleden gebruik heeft gemaakt van deze attributen en zich voorgedaan heeft als een medewerker van de politie. De man zit vast op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en wordt verhoord.