Luxe goederen en dure auto’s in beslag bij invallen in onderzoek naar online gokken en witwassen

De politie heeft in een onderzoek naar het zonder vergunning aanbieden van online kansspelen, invallen verricht in Velsen en Spanje. Hierbij is beslag gelegd op onder meer luxe goederen.

Op dinsdag 18 mei werd de woning van een 56-jarige inwoner van Velsen doorzocht. Hij wordt verdacht van witwassen en het zonder vergunning aanbieden van online kansspelen. Bij de doorzoeking werden twee dure voertuigen, geld, sieraden en administratie in beslag genomen.

Naast de woning in Velsen, werd ook de woning van de verdachte in Spanje doorzocht. Ook hier werd administratie in beslag genomen. Daarnaast werd er onderzoek gedaan naar twee bedrijven op Curaçao. De Belastingdienst heeft een aanslag opgelegd.

In het onderzoek werkten de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de FIOD, de Kansspelautoriteit en de gemeente Velsen samen onder de noemer van het Regionaal Informatie en Expertisecentrum (RIEC) Noord-Holland. De recherche doet verder onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.