De Rotterdamse politie heeft in een onderzoek inzake witwassen een woning, cash, dure horloges, PGP telefoons en auto’s in beslag genomen.

Het onderzoek werd in december 2017 gestart naar aanleiding van een controle van een auto waarbij de bestuurder werd gepakt met 20.000 euro cash op zak. De man kon hier geen verklaring voor geven en de politie stelde een onderzoek in. Dit leidde naar een pand waar meerdere dure horloges werden aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek werd samen met de belastingdienst voortgezet en afgelopen dinsdag zijn drie mannen van 41, 42 en 45 jaar aangehouden. Hierbij zijn vijf woningen en vier bedrijfspanden doorzocht. Een zeer luxe ingerichte woning ter waarde van een paar ton is in beslag genomen. In de woning lagen dure horloges, sieraden, kleding, tassen, PGP telefoons en 17.000 euro cash.

Alle aangetroffen spullen inclusief drie SUV’s van de verdachten zijn in beslag genomen door de politie. Verder is er administratie meegenomen door de belastingdienst voor verder onderzoek. De verdachten zitten vast en worden binnenkort voorgeleid bij de rechter-commissaris.