Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

‘Maffiabaas Raffaele Imperiale stuurde miljoenen euro’s cash in vrachtwagens naar zoon Ridouan Taghi’

De Italiaanse maffiabaas Raffaele Imperiale zou miljoenen euro’s in vrachtwagens hebben laten afleveren bij Taghi’s oudste zoon.

Dat schrijven RTL Nieuws en Follow The Money (FTM) op basis van informatie uit strafdossiers. Het geldtransport zou onderdeel zijn geweest van een uitgebreid smokkelnetwerk van drugs en contant geld via Nederlandse bedrijventerreinen. Dat blijkt uit een analyse van FTM.

De 48-jarige Imperiale zou vanuit Dubai geruime tijd een drugslijn hebben gerund tussen Nederland en Italië. Uit gekraakte/onderschepte versleutelde berichten blijkt volgens de onderzoekers dat de maffiabaas in 2020 en 2021 vrachtwagens met grote partijen blokken cocaïne naar Italië liet rijden. Op de terugweg zouden de vrachtwagens miljoenen euro’s cash hebben gebracht naar Nederland.

Uit het strafdossier van de Italiaanse aanklagers blijkt dat 5 miljoen euro mogelijk bestemd was voor de 22-jarige zoon van Ridouan Taghi. Uit onderschepte berichten tussen de zoon van Taghi en de maffiabaas zou blijken dat 2,5 miljoen euro is aangekomen. Volgens de advocaat van Taghi en zijn zoon is niet duidelijk van wie de verstuurde berichten zijn.

Maffiabaas Raffaele Imperiale zat geruime tijd ondergedoken in Dubai tot hij bij een actie werd aangehouden. De Italiaanse autoriteiten waren op zoek naar het kopstuk en hebben om uitlevering gevraagd. Na aankomst in Italië besloot de maffiabaas samen te werken met de autoriteiten. Of en zo ja over wie, hij verklaringen gaat of heeft afgelegd, is nog niet bekend.